dissabte, 7 de setembre de 2013

El Petit Príncep fa 70 anys

Acabo de descobrir que El Petit Príncep, l'obra més coneguda d'Antoine de Saint-Exupéry, es va publicar ara fa 70 anys. A la web oficial es troben mil i una informacions sobre aquest llibre que ja fa temps va esdevenir un fenòmen cultural mundial (s'ha publicat en més de 210 llengües). De la galeria d'imatges que hi ha a la pàgina principal m'ha agradat especialment aquesta:


Recordo que quan els meus fills eren petits, sovint els posava el cassette del conte mentre anàvem en cotxe, i cada cop que arribava l'episodi de la guineu se m'humitejaven els ulls.

La informació de l'aniversari l'he trobat en una nota de la Filmoteca, que aquest cap de setmana projecta la versió cinematogràfica del Petit Príncep dirigida per Stanley Donen el 1974. És un musical que, segons la informació de la Filmo, va ser "un gran fracàs". Diria que no m'estranya --adaptar una obra tan particular a la gran pantalla és un repte megamajúscul.


1 comentari:

  1. Hola!!!! que em sabries dir on trobar aquest cassette??? el tenia de petita i l'havia arribat a escoltar tantes vegades, em fascinava!! m'encantaria tornar-l'ho a escoltar i no sé on trobar-l'ho.
    Jo també plorava en l'episodi de la guineu! i tant ;)
    gràcies,
    Eulàlia.

    ResponElimina